ΔΕΠ/Υ

Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής  - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ)

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής  - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), είναι μία νοητική διαταραχή, με νευροψυχολογικά ελλείμματα και μη κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, που έχουν επιπτώσες στην σχολική κι ακαδημαϊκή  απόδοση. Τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ μπορεί να εμφανίζουν και μαθησιακές δυσκολίες.

Η διαταραχή είναι παρούσα εκ γενετής και διαρκεί εφ΄όρου ζωής. Είναι μία διαταραχή η οποία απαιτεί έγκυρη αναγνώριση και διάγνωση προκειμένου να αποδειχθεί αποτελεσματική η απαραίτητη παρέμβαση.

Η προέλευσή της είναι οργανική κι εμπλέκονται σε αυτήν, γενετικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η παρορμητικότητα, η υπερκινητικότητα και η διάσπαση προσοχής.

Τα παιδιά με ΔΕΠ/Υ παρουσιάζουν συχνά δυσκολίες, σε καθήκοντα κι ασχολίες που απαιτούν περίπλοκες στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων και οργανωτικές δεξιότητες.

Υπάρχουν δυσλειτουργίες στην εκτελεστική λειτουργία, στον κινητικό έλεγχο, στις νοητικές διαδικασίες και στην γλωσσική ανάπτυξη.

Οι μη κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές είναι πιθανόν να εμφανιστούν, όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο σχολείο, καθώς και σε άλλα περιβάλλοντα.

Τα διαγνωστικά κριτήρια για την ΔΕΠ/Υ περιέχονται στο Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM –IV) και στο International Classification Of Diseases (ICT – 10).

 

Θέμα: ΔΕΠ/Υ - Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

...

Επαφή

My Child PhysioCenter
Δημαρχείου 4
Μεταμόρφωση, 14452, Αθήνα.

211 40 60 726
213 04 30 266

BOBATH

WILBARGER

TEACCH

PECS

SENSORI INTEGRATION

M.O.R.E.

MAKATON

A.B.A.

S.O.S FEEDING

SOCIAL STORIES

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

My Child PhysioCenter