ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ.

2015-08-15 21:06

Όταν ένα ζευγάρι αποκτά το βρέφος του πρόωρα, είναι απόλυτα φυσιολογικό να κατακλύζεται από δυνατά κι ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, φόβου, αναστάτωσης, ανησυχίας, απελπισίας, θυμού κ.α. Είναι δύκολο για κάθε γονέα, να μην γνωρίζει ποία θα είναι η μελλοντική εξέλιξη του παιδιού του.

Ένας πρόωρος τοκετός, μπορεί να αναποδογυρίσει τα πάντα μέσα σας και ίσως να νιώσετε πως χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, να νιώθετε πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Μπορεί να νιώσετε αβοήθητοι, ένοχοι, λυπημένοι, αγχωμένοι, αγανακτησμένοι και η εμπειρία της γέννησης του παιδιού σας, να είναι τραυματική για εσάς.

Υπάρχουν γονείς, που βιώνουν αντικρουόμενα συναισθήματα. Κι αυτό είναι απόλυτα σεβαστό κι αποδεκτό. Μπορεί να νιώσουν οργή για το νεογέννητο μωράκι τους που εξαιτίας της προωρότητάς του νιώθουν οι ίδιοι τόσο άσχημα.

Μπορεί πάλι, να αποφεύγουν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους ή να μην αντέχουν να το επισκεφθούν στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας. Πολλοί γονείς αδυνατούν να πιστέψουν πως τους συμβαίνει αληθινά κάτι τέτοιο. Νιώθουν πως δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο τί θα τους συμβεί και τί τους επιφυλάσσει το μέλλον. Για μερικούς γονείς , είναι πολύ σκληρό να νιώθουν πως το παιδί τους δεν τους "ανήκει", εφόσον βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας.

Όμως παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Φυσικά χαίρονται με τον ερχομό του μωρού τους, παρόλα αυτά ταυτόχρονα ανησυχούν, φοβούνται, νιώθουν ευάλωτοι και μπερδεμένοι βλέποντας το παιδί τους στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, μετέχοντας και παρακολουθώντας την πορεία του παιδιού τους, είναι πιο εύκολο να αποδεχτούν - συμφιλιωθούν με όσα συμβαίνουν και προσπαθούν να το διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καθώς θα βλέπετε το μωράκι σας να μεγαλώνει και να σταθεροποιείτα η κατάστασή του, θα μπορείτε να το κρατάτε στην αγκαλιά σας και να το φροντίζετε όλο και πιο συχνά. Με τον καιρό, θα νιώσετε ακόμη πιο άνετα, αφού θα γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, θα γνωρίζετε το νοσηλευτικό προσωπικό και την ομάδα που φροντίζει το μωράκι σας.

Πάντα να σκέφτεστε θετικά. Μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα.

Πίσω

Επαφή

Κιουλτζίδου Παναγιώτα
Μεταμόρφωση, 14452, Αθήνα.

6972741680

© 2015 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode